Barion Pixel

Minden évben van egy nap, ami csak rólad szól. Egy nap, amikor mindenki Téged ünnepel. Egy nap, amikor egy évvel idősebb és bölcsebb leszel. Ez a nap a születésnapod. Örömteli és emlékezetes pillanat. Együtt ünnepelhetsz a szeretteiddel és a barátaiddal. Finom tortát falatoztok és sok-sok ajándékkal leszel gazdagabb. 

Ha visszaemlékezünk a saját szülinapjainkra, örömmel és boldogsággal telik meg mindkettőnk szíve. Az alábbi érzések és gondolatok jutnak az eszünkbe:

Vidámság, ünneplés, színek, lufik, torta, szülinapi ajándék, család, barátok, szeretet, törődés, odafigyelés, boldogság, bölcsesség, zene, mulatozás, játékok, nevetés, emlék.

Ezek az érzések és gondolatok inspiráltak minket arra, hogy megírjuk a blogbejegyzést, amelyben összegyűjtöttük neked azokat a szülinapi idézeteket, amik szerintünk a legszebbek. Az idézetek mellett olyan képek is várnak rád, amelyek a születésnapról mesélnek, vagy azt szimbolizálják.

A képeket és az idézeteket nyugodtan mentsd el magadnak, vagy egyszerűen csak küldd tovább egy olyan szerettednek, vagy barátodnak, aki most fogja ünnepelni a születésnapját.

Nos, ha készen állsz egy szép szülinapról szóló bejegyzés olvasására, akkor készíts magadnak egy bögre finom teát, vagy kávét, majd foglalj helyet a lehető legkényelmesebb székedben és add át magad ennek a vidám, ünnepi érzésnek.

Szülinapi szalvéta

„A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert, amíg él.”

(József Attila)

„Nem kívánok egyéb átkot, egyél meg egy hektó mákot. Minden nap csak 1-1 szemet, addig élj, míg meg nem eszed.”

(Ismeretlen)

„Élettörténetünk úgy csordogál, mint a regény fejezetei. Ahogyan a regények, úgy az életünk fontos momentumai sem kötődnek a kerek számokhoz. Furcsa is lenne, ha egy könyvet az oldalszámok alapján értékelnénk: „A 160-as oldalak szuperizgik voltak, de a 170-esek egy kicsit ellaposodtak”. Mégis, amikor az emberek közelednek a kerek születésnapjukhoz, valami feltámad bennük, ami megváltoztatja a viselkedésüket.”

(Daniel H. Pink)

„Torták, rózsák, égő gyertyák, s néhány szívből jövő kívánság -ha elmúltál már ennyi meg ennyi, nem kell azt úgy a szívedre venni.”

(LGT)

„Onnan tudod, hogy megöregedtél, hogy a gyertyák már többe kerülnek, mint maga a torta.”

(Bob Hope)

időskor

„Születésnapodra nem fontos, hogy hány gyertya van a tortádon, nem fontos hogy hányszor múlt el a karácsony, csak az fontos, hidd el és ez hoz majd diadalt: Maradj a szívedben örökké fiatal! Nem tudod, hogy később Ki lesz majd belőled, nem tudod még hány buktató van előtted, de lásd meg a szépet és keresd a jót, meg fogod találni a neked valót. Legyen az életed olyan, mint szeretnéd, tegyél meg mindent, mit igazán szeretnél, ha kell majd segítség, jönnek a barátok, sok Boldog Születésnapot kívánok!”

(Ismeretlen)

„Születésnapodra nem fontos, hogy hány gyertya van a tortádon, nem fontos hogy hányszor múlt el a karácsony, csak az fontos, hidd el és ez hoz majd diadalt: Maradj a szívedben örökké fiatal! Nem tudod, hogy később Ki lesz majd belőled, nem tudod még hány buktató van előtted, de lásd meg a szépet és keresd a jót, meg fogod találni a neked valót. Legyen az életed olyan, mint szeretnéd, tegyél meg mindent, mit igazán szeretnél, ha kell majd segítség, jönnek a barátok, sok Boldog Születésnapot kívánok!”

(Ismeretlen)

szülinapi gyertya

„Még egy újabb gyertya, néhány jó barát, az Isten óvjon téged még sok-sok éven át. Néhány könnyű óra, egy nehéz év után legyen most szép az Ünnep, egy jobb év jön talán.”

(Ossian)

„… éved röpke pillanat, lepereg előtted minden mozdulat, oly kevés ez idő, mit megértél, kívánom, hogy még sokáig legyél! Boldogítsd melletted az embereket, szíved szomorkodni soha ne engedd! Ha valaki mégis megbántana téged, gyorsan lépj túl rajta, hisz ilyen az élet! Mindenben a jót, s a szépet keresd, s ki megérdemli, nagyon szeresd! Mosolyod aranyozza be a világot, még sok boldog születésnapot kívánok!”

(Hári Gábor)

„A mosásban kicsit összementél, megint egy évvel öregebb lettél. Ne félj, jön még télre tavasz, ennyi idős is csak egy évig maradsz.”

(Ismeretlen)

 

állatos szülinap

„Kívánom, hogy legyen annyira jó memóriád, hogy a nehéz időkben is emlékezz a jóra. Csinálj úgy, mint a napóra, csak a derűs órákat számláld. Kívánom, hogy mindig jöjjön valami új, amit szeretnél kipróbálni, egy hely, ahová szeretnél eljutni, egy ember, akit szeretnél megismerni. Kívánom, hogy az életed soha ne fusson holtpontra. Élvezd az előtted álló éveket!

A te életed, senki másé. A te érzéseid döntik el, mi a fontos és nem mások véleménye. Páratlan vagy a magad nemében. Higgy magadba, bízz magadban, maradj meg önmagad. A fiatalság a lélek állapota, semmi köze a korhoz. Hozzon a születésnapod még több örömöt, mint az előző, még több békét, még több szépséget és még több szeretetet!”

(Ismeretlen)

Ajándék ötletek szülinapra:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
Ha megnéznéd az összes születésnapi ajándékunkat, akkor pedig kattints ide!

50 éves szülinapi ajándék kulcstartó, ajándékötlet férfinak
30 éves szülinapi ajándék nőknek - vicces bögre
Egyedi születésnapi ajándék - Boldog Születésnapot számos párna
Szülinapi ajándék csillagtérkép
Szülinapi teásbögre, boldog születésnapot felirattal
születésnapi ajándék férfiaknak - vicces flaska szett
ajándékozás

„Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szeretet is.”

(Kálnay Adél)

„Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket.

Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik nyomtalanul felettünk. Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez. Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk!

Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során.”

(Pam Brown)

„Annyira szeretem anyát! Nem érdekel, hogy nyálasan hangzik. A következő születésnapomon szerintem én fogok ajándékot venni neki. Szerintem ez lenne a jó szokás. A gyerek kapjon mindenkitől ajándékot, de az anyukáját ő lepje meg ajándékkal, mert az anyukája is ott volt, amikor megszületett.”

(Stephen Chbosky)

„Arcodon a napsugár fényes mosolya, szívedben az ifjúság örök illata. Kívánom, álmaid mindig elérhesd, vágyak szárnyán lelkedet magasba repíthesd. Ragyogjanak fényesen rád a csillagok, kívánok nagyon boldog születésnapot.”

(Motiva zenekar)

konfettin eső

„Születésnapod van… mit adhatnék neked, Kedves? Hiszen én kaptam ajándékot. Tőled. Téged. Az Ajándékot, akit minden nap újra és újra megkapok, és minden pillanatban boldogan fogadok el. Aki életet csókolt létembe, szerelmet adott szívembe, csodát varázsolt lelkembe. Aki figyelmét adja, hitét, bizalmát, szerelmét. És ma születésnapod van. De valójában nekem van. Minden nap, amióta megérintettél. Foglyul ejtettél. Minden nap születésnapom van. Születésnapom vagy.”

(Csitáry-Hock Tamás))

barátokkal szülinap

„A szülinap olyan jó! Ott vannak a szeretteid, mindenki téged ünnepel. Olyan, mint a karácsony, csak épp te vagy a megváltó.”

(Két pasi-meg egy kicsi c. film)

„A születésnap mindig az első egy újabb 365 napos utazásnak a Nap körül. Jó szórakozást!”

(Ismeretlen)

„Ez a te napod. Mindenki téged ünnepel, rokon, barátok, ismerősök köszöntenek, szorongatják a kezed, puszihegyekkel borítanak be, virághalmokkal árasztanak el. És jön a holnap. Kézfogások, puszihegyek, virághalmok nélkül. Én nem csak a mai napra kívánok sok boldogságot. Hanem az összesre.”

(Csitáry-Hock Tamás)

„Nem tudom, mit rejt a sorsod, mosolyt hoz-e vagy könnyeket. Tanuld meg hát feledni a rosszat, s őrizd meg a boldog perceket.”

(Ernest Hemingway)

„Életének valamennyi szakaszában lassan-lassan átalakul az ember, míg végül rádöbben, hogy nehéz visszaemlékeznie és korábbi énjeire ráismernie.

Ily módon szakaszaival az élet is olyan, mint az újra meg újra születés, és minden szakasz kezdete hirtelen ugrás a szakadék fölött, amely mögöttünk tátong áthidalhatatlanul, úgyhogy nincs többé visszatérés abba, ami már elmúlt.”

(Mika Waltari)

„Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.”

(Sri Chinmoy)

csillagszóró

„Az élet múlását ne vedd soha észre. A szívedben éljen szeretet és béke. A mosoly az arcodról soha el ne fogyjon, az ajtódon csak is a boldogság kopogjon. Bárhova is sodor magával az élet az örök szeretet kísérjen el téged.”

(Ismeretlen)

„Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz míg odaérsz.”

(Wayne Dyer)

szülinapi dekoráció

„Életünk boldogsága parányi töredékekből áll össze- az apró, elfeledett csókokból és mosolyokból, egy kedves pillantásból, avagy egy szívből jövő jókívánságból.”

(Samuel Taylor Coleridge)

„Az a tervem, hogy örökké fogok élni. Eddig remekül megy.”

(Steven Wright)

„Sok minden van, amit szívesen adnék Neked… Szeretnék Neked bölcsességet adni, de azt a múló évek hozhatják meg. Szeretnék Neked sikert adni, de annak csak akkor van értéke, ha megdolgozol érte. Szeretnék Neked boldogságot adni, de az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia. De van egy olyan ajándék, amit adhatok Neked, amely mindig veled lesz és az nem más, mint az én Szeretetem.”

(Ismeretlen)

„A hölgyek nem igen szeretik, ha az em­ber életkorukra emlékezteti őket. Egy nagy­anyának azonban nincsen oka éveinek számát eltitkolnia, sőt büszkélkedhetik vele, akár csak gyermekeinek és unokáinak szép számával.”

(Cinkotai Nagy Ince)

mama szülinap

“Ismerj meg mindent, amit az élet adott. A jót ne hagyd elveszni, csodáld néha a Napot. S bár lelked még üdvösséget nem túl sokat kapott, én üdvözítve kívánok sok Boldog Születésnapot.”

(Kohut Katalin)

„Egyetlen pillanat megváltoztathatja a napodat, egyetlen napod megváltoztathatja az életedet, egyetlen élet megváltoztathatja az egész világot.”

(Dan Millman)

gyertya fújás

„Az élet tartogat meglepetéseket: van, hogy azt mondja, csukd be a szemed, és fújd el a gyertyákat, aztán jól belenyomja a képedet a tortába, mielőtt kívánhatnál valamit. De! Néha, olykor, hébe-hóba azért sikerül elrebegned azt a kívánságot, és valóra is válik.”

(Emery Lord)

„Ha én írhatnám sorsod könyvét, szíved lelked vágyát, életed, örömét, oly széppé írnám, mint egy tündéri álom, a legboldogabb te lennél ezen a világon!”

(Ismeretlen)

„Boldogságod fénye legyen szép szivárvány, rajta, mint egy hídon, szép tündérek járván. Ne bántson a métely, sem másféle járvány, hanem oly erős légy, valamint a márvány.”

(Arany János)

„Azt kívánom neked ezen a szép napon, ragyogjon rád napfény, legyél boldog nagyon. Szíved sose féljen, bánat sose érjen, minden utadon szerencse kísérjen.”

(Ismeretlen)

„Az idő múlásával egyre jobb leszel. Kivéve, ha banán vagy.”

(Betty White)

boldog szülinapot

„Talán semmi sincs szebb a világon, mit találni egy embert, akinek a lelkében nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidám és nagyon boldogok legyünk.”

(Hemingway)

„Ma születésnapod alkalmából a leszebb ajándékot nyújtom át, amit csak el lehet képzelni. Mától mindig neked van igazad. Ennél jobbat nem tudtam kitalálni.”

(Ismeretlen)

szülinapi torta

„Éld az életed! Ugorj fejest, csinálj őrültségeket! Ne várj! Még soha nem voltál ilyen öreg és már soha nem leszel olyan fiatal, mint most.”

(Suzanne Colins)

„A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.”

(Edward J. Stieglitz)

„Ahogy öregszem, úgy döbbenek egyre inkább rá, hogy a kor nem bölcsességgel jár, hanem kopással. Semmivel nem érzem magam okosabbnak, mint 30 éve. Legfeljebb annyi a különbség, hogy ma már nem leplezem hazugságokkal a félelmeimet.”

(Kemény motorosok c. film)

„Ha magadat adod, azokat a kincseket, amiket útravalóul kaptál, a világot gyarapítod azzal, embertársaidnak adsz ajándékot.”

(Csitáry-Hock Tamás)

„Minél sűrűbben ünnepled az életed, annál több ünnepelni való lesz benne.”

(Ophrah Winfrey)

„A múlt elmúlt. Csak arra figyelj, mennyi csodálatos élményben volt részed és még mennyi csodálatos dolog vár még rád!”

(Ismeretlen)

„A nagy gondolatok a szívből jönnek”, a kis gondolatok a zsebből, és a helyes gondolatok az észből.”

(Szász Zoltán)

“Mindenben a jót, s a szépet keresd, s ki megérdemli, nagyon szeresd! Mosolyod aranyozza be a világot, még sok boldog születésnapot kívánok!”

(Erdős László)

gyertyaláng

„Minden életkornak megvannak a maga örömei, de ezeket sajnos mindig megkésve ismerjük fel.”

(Pablo Picasso)

„Ketyeg az óra… pontosan másodpercenként. Jelzi a múló időt. És ha hallod ezt a monoton ketyegést, ha számon tartod a napokat, órákat, perceket, ha pontosan tudod, mikor és mit tettél és teszel, akkor megfeledkeztél a legfontosabbról: az életről.”

(Csitáry-Hock Tamás)

szülinapi gyertya

„Ne feled: minél gazdagabb a múltad, annál több fonállal kapaszkodhatsz a jövőbe! Így nézz a következő esztendőbe!”

(Ismeretlen)

„Boldog szülinapot barátom! Különleges nap van ma- idősebb lettél, mint eddig bármikor!”

(Ismeretlen)

„Ne lógasd az orrod, ha látod a korod! Ma egy évvel fiatalabb vagy, mint a következő születésnapodon!”

(Ismeretlen)

„Kitűnővé egy szerencsés perc által is válhatunk; hasznos emberré a fáradságos évek tesznek.”

(Kemény Zsigmond)

Még több születésnapi ajándék ötlet:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
Ha megnéznéd az összes születésnapi ajándékunkat, akkor pedig kattints az alábbi gombra:

Gravírozott szülinapi ajándék kulcstartó,
40. szülinapra ajándék - lézerkardos kerámia bögre
60. szülinapi ajándék - gravírozott flaska szett
Söröskorsó 50 éves szülinapra
Egyedi, Zippo öngyújtó - saját névvel, évszámmal
Születésnapi tea
Whiskys stílusú gravírozott flaska szett
Varázsigés, egyedi szülinapi bögre
Egyedi kitűző 30. szülinapra

Ha kérdésed, vagy kérésed van, keress minket bizalommal a kapcsolat@meselajandekok.hu email címen, vagy Facebook üzenetben. Kollégáink készséggel segítenek mindenben! 🙂